# 10th Workshop of the France China Particle Physics Laboratory



# **Report of Contributions**

https://indico.ihep.ac.cn/e/fcppl2017

Neutrino Physics and Beyond at J $\boxtimes\dots$ 

Contribution ID: 0

Type: not specified

# Neutrino Physics and Beyond at JUNO

Wednesday, 29 March 2017 10:40 (30 minutes)

**Presenter:** Mrs HAN, Ran (NCEPU)

Session Classification: Neutrinos

Status of the JUNO detector system

Contribution ID: 1

Type: not specified

# Status of the JUNO detector system

Wednesday, 29 March 2017 11:10 (30 minutes)

**Presenter:** Dr HE, Miao (IHEP) **Session Classification:** Neutrinos

The JUNO Top Tracker

Contribution ID: 2

Type: not specified

# The JUNO Top Tracker

Wednesday, 29 March 2017 11:40 (20 minutes)

**Presenter:** Dr DRACOS, Marcos (IPHC Strasbourg)

Session Classification: Neutrinos

LHCb results on Bc

Contribution ID: 3

Type: not specified

### LHCb results on Bc

Wednesday, 29 March 2017 08:30 (25 minutes)

**Presenter:** Mr ROBBE, Patrick (LAL Orsay, IN2P3)

Session Classification: Flavor physics

e+e- annihilation cross section m $\square$ ...

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### e+e- annihilation cross section measurements at BESIII

*Wednesday, 29 March 2017 08:55 (25 minutes)* 

Presenter:Prof. YUAN, Changzheng (IHEP, Beijing)Session Classification:Flavor physics

quarkonium production at LHC

Contribution ID: 5

Type: not specified

# quarkonium production at LHC

Wednesday, 29 March 2017 09:20 (25 minutes)

**Presenter:** Dr LANSBERG, Jean-Philippe (IPNO - Paris Sud U. / CNRS-IN2P3) **Session Classification:** Flavor physics 10th Workshop... / Report of Contributions

heavy hadrons

Contribution ID: 6

Type: not specified

# heavy hadrons

Wednesday, 29 March 2017 09:45 (25 minutes)

Presenter: Prof. ZHAO, Qiang (Institute of High Energy Physics, Chinese Academy of Sciences)

Session Classification: Flavor physics

Black hole candles for expansion...

Contribution ID: 7

Type: not specified

#### Black hole candles for expansion history of high-z Universe.

*Tuesday, 28 March 2017 11:40 (20 minutes)* 

**Presenter:** WANG, JianMin

Status & prospects for the LHAA⊠...

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### Status & prospects for the LHAASO experiment

*Tuesday, 28 March 2017 09:25 (25 minutes)* 

Presenter: Prof. HUIHAI HE, Huihai (高能所)

Cosmic ray detection with LHAASO

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### **Cosmic ray detection with LHAASO**

*Tuesday, 28 March 2017 10:20 (20 minutes)* 

**Presenter:** Dr MA, lingling (ihep)

Autonomous radio-detection of air ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

# Autonomous radio-detection of air showers with TREND

*Tuesday, 28 March 2017 10:40 (20 minutes)* 

Presenter: Dr LE COZ, Sandra (NAOC)

Status and persepective of the  $GR\boxtimes ...$ 

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### Status and persepective of the GRAND project

*Tuesday, 28 March 2017 11:00 (20 minutes)* 

**Presenter:** MARTINEAU, Olivier

On the PeV knee of cosmic-ray s⊠...

Contribution ID: 12

Type: not specified

# On the PeV knee of cosmic-ray spectrum and TeV cutoff of electron spectrum

*Tuesday, 28 March 2017 11:20 (20 minutes)* 

**Presenter:** Dr LIU, Wei (IHEP)

Directional Dark Matter Detection ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### **Directional Dark Matter Detection with MIMAC**

*Tuesday, 28 March 2017 09:05 (20 minutes)* 

Presenter: SANTOS, Daniel (LPSC Grenoble)

ALICE highlights of recent results

Contribution ID: 14

Type: not specified

# **ALICE** highlights of recent results

*Tuesday, 28 March 2017 13:30 (25 minutes)* 

**Presenter:** Dr ZHANG, xiaoming (institute of particle physics, huazhong normal university) **Session Classification:** Alice

ALICE-FCPPL report

Contribution ID: 15

Type: not specified

# **ALICE-FCPPL** report

Tuesday, 28 March 2017 13:55 (20 minutes)

**Presenter:** Prof. BASTID, Nicole (LPC Clermont-Ferrrand) **Session Classification:** Alice

ALICE Upgrade

Contribution ID: 16

Type: not specified

# ALICE Upgrade

Tuesday, 28 March 2017 14:15 (30 minutes)

**Presenter:** Dr URAS, Antonio (Institut de Physique Nucléaire de Lyon) **Session Classification:** Alice

Jet physics in ALICE

Contribution ID: 17

Type: not specified

# Jet physics in ALICE

Presenter: MAO, Yaxian (Central China Normal University)

Measurements of muons from ...

Contribution ID: 18

Type: not specified

#### Measurements of muons from heavy-flavour decays in Pb-Pb collisions

*Tuesday, 28 March 2017 15:35 (20 minutes)* 

Through Vidyo

**Presenter:** ZHANG, ZUMAN (ccnu) **Session Classification:** Alice

W-boson production with muon  $\boxtimes \dots$ 

Contribution ID: 19

Type: not specified

#### W-boson production with muons in p-Pb collisions

*Tuesday, 28 March 2017 14:45 (20 minutes)* 

**Presenter:** ZHU, Jianhui Session Classification: Alice

Double-Parton Scattering and Un⊠...

Contribution ID: 20

Type: not specified

# Double-Parton Scattering and Underlying Event measurements in ALICE

Tuesday, 28 March 2017 15:55 (15 minutes)

Presenter: STOCCO, Diego Session Classification: Alice

USTC and plans in ALICE-FCPPL

Contribution ID: 21

Type: not specified

#### **USTC and plans in ALICE-FCPPL**

*Tuesday, 28 March 2017 16:10 (15 minutes)* 

**Presenter:** Prof. TANG, Zebo (University of Science and Technology of China) **Session Classification:** Alice

SINAP and plans in ALICE

Contribution ID: 22

Type: not specified

# SINAP and plans in ALICE

Tuesday, 28 March 2017 16:25 (15 minutes)

**Presenter:** ZHANG, Song (Shanghai Institute of Applied Physics, CAS) **Session Classification:** Alice

New initiatives in the France-...

Contribution ID: 23

Type: not specified

#### New initiatives in the France-Japan Particle Physics Laboratory

Thursday, 30 March 2017 12:10 (15 minutes)

**Presenter:** BAMBADE, Philip **Session Classification:** Closing session

Wrap-up

Contribution ID: 24

Type: not specified

# Wrap-up

*Thursday, 30 March 2017 12:25 (15 minutes)* 

Presenters: CHEN, Gang; MARTINEAU, Olivier

Session Classification: Closing session

Optical cavity for high flux X-ray...

Contribution ID: 25

Type: not specified

#### Optical cavity for high flux X-ray compton machines at Orsay and Tsinghua

Thursday, 30 March 2017 09:00 (15 minutes)

Presenter: LIU, Xing

ATF/ATF2 beam halo study

Contribution ID: 26

Type: not specified

#### ATF/ATF2 beam halo study

Thursday, 30 March 2017 09:15 (15 minutes)

**Presenter:** YANG, Renjun

Luminosity and beam loss monit⊠...

Contribution ID: 27

Type: not specified

#### Luminosity and beam loss monitoring at SuperKEKB

*Thursday, 30 March 2017 09:30 (15 minutes)* 

**Presenter:** BAMBADE, Philip

CEPC MDI status and challenges

Contribution ID: 28

Type: not specified

#### **CEPC MDI status and challenges**

Thursday, 30 March 2017 09:45 (15 minutes)

**Presenter:** Dr BAI, Sha (高能所)

100KM CEPC Parameters and Lat⊠...

Contribution ID: 29

Type: not specified

#### **100KM CEPC Parameters and Lattice Design**

*Thursday, 30 March 2017 10:20 (15 minutes)* 

**Presenter:** WANG, Dou

Lattice Design and Dynamic Ape⊠...

Contribution ID: 30

Type: not specified

#### Lattice Design and Dynamic Aperture Optimization for CEPC Main Ring

Thursday, 30 March 2017 10:35 (15 minutes)

**Presenter:** Mr WANG, Yiwei

Exploration of Computing Techn⊠...

Contribution ID: 31

Type: not specified

# **Exploration of Computing Technologie**

*Thursday, 30 March 2017 11:20 (15 minutes)* 

**Presenters:** HERNANDEZ, Fabio (IHEP/CAS & IN2P3/CNRS); Dr CHEN, Gang (IHEP) **Session Classification:** Technical developments

CEPC Detector Optimization

Contribution ID: 32

Type: not specified

# **CEPC** Detector Optimization

*Thursday, 30 March 2017 10:50 (30 minutes)* 

**Primary authors:** Dr QI, Huirong (Institute of High Energy Physics, CAS); Mr RUAN, Manqi (IHEP)

Presenters: Dr QI, Huirong (Institute of High Energy Physics, CAS); Mr RUAN, Manqi (IHEP)

Software reconstruction

Contribution ID: 33

Type: not specified

# Software reconstruction

Thursday, 30 March 2017 11:35 (15 minutes)

**Presenter:** FU, Chengdong (IHEP)

Detector Optimization

Contribution ID: 34

Type: not specified

# **Detector Optimization**

Presenter: Mr RUAN, Manqi (IHEP)

ATLAS Upgrade CPPM/ACC R&D

Contribution ID: 35

Type: not specified

### ATLAS Upgrade CPPM/ACC R&D

*Thursday, 30 March 2017 11:50 (20 minutes)* 

**Presenters:** Mr LIU, Jian (Shandong University); PANGAUD, Patrick

Session Classification: Technical developments

Prof. Qikun Xue, vice president of ...

Contribution ID: 36

Type: not specified

### Prof. Qikun Xue, vice president of Tsinghua University

Monday, 27 March 2017 09:30 (10 minutes)

Dr. Cao Jinghua, director of Bure⊠...

Contribution ID: 37

Type: not specified

### Dr. Cao Jinghua, director of Bureau of International Collaboration of CAS

Monday, 27 March 2017 09:40 (10 minutes)

Pierre Lemonde, French Embassy ...

Contribution ID: 38

Type: not specified

### Pierre Lemonde, French Embassy Science and Technology counceler

Monday, 27 March 2017 09:50 (10 minutes)

Antoine Mynard, director of the C $\boxtimes$ ...

Contribution ID: 39

Type: not specified

# Antoine Mynard, director of the CNRS office in Beijing

Monday, 27 March 2017 10:00 (10 minutes)

Ursula Bassler, IN2P3 deputy director

Contribution ID: 40

Type: not specified

### Ursula Bassler, IN2P3 deputy director

Presentation of the "Sino-French ...

Contribution ID: 41

Type: not specified

# Presentation of the "Sino-French school on the 2 infinites"

Monday, 27 March 2017 10:10 (10 minutes)

**Presenter:** KAJFASZ, Eric **Session Classification:** Welcome session

Scientific policy & international c $\boxtimes \dots$ 

Contribution ID: 42

Type: not specified

# Scientific policy & international collaboration policy at Irfu

**Presenter:** ALAMANOS, Nicolas

ATLAS introduction

Contribution ID: 43

Type: not specified

### **ATLAS introduction**

Monday, 27 March 2017 14:20 (10 minutes)

**Presenter:** Mr MONNIER, emmanuel (cppm) **Session Classification:** ATLAS+CMS

LPNHE/USTC collaboration

Contribution ID: 44

Type: not specified

### LPNHE/USTC collaboration

Monday, 27 March 2017 14:30 (20 minutes)

Presenter:Prof. LIU, Yanwen (USTC)Session Classification:ATLAS+CMS

LAL/SDU collaboration

Contribution ID: 45

Type: not specified

### LAL/SDU collaboration

Monday, 27 March 2017 14:50 (20 minutes)

Presenter: SONG, Weimin (高能所) Session Classification: ATLAS+CMS

CPPM/SDU collaboration: ttH an⊠...

Contribution ID: 46

Type: not specified

# CPPM/SDU collaboration: ttH analysis in multilepton at ATLAS

Monday, 27 March 2017 15:30 (20 minutes)

Presenter: WANG, Chao Session Classification: ATLAS+CMS

ATLAS recent highlights talk

Contribution ID: 47

Type: not specified

## ATLAS recent highlights talk

Monday, 27 March 2017 13:30 (25 minutes)

Presenter: CHEN, Xin Session Classification: ATLAS+CMS

CMS recent highlights talk

Contribution ID: 48

Type: not specified

## CMS recent highlights talk

Monday, 27 March 2017 13:55 (25 minutes)

Presenter: TAO, Junquan Session Classification: ATLAS+CMS

CMS introduction

Contribution ID: 49

Type: not specified

### **CMS** introduction

Monday, 27 March 2017 16:30 (10 minutes)

**Presenter:** GASCON, Suzanne

Session Classification: ATLAS+CMS

IPHC-Peking U collaboration

Contribution ID: 50

Type: not specified

### **IPHC-Peking U collaboration**

Monday, 27 March 2017 16:40 (20 minutes)

**Presenter:** LI, Qiang (school of physics Peking Uniersity) **Session Classification:** ATLAS+CMS

IPNL-IHEP: H->gamma gamma in ...

Contribution ID: 51

Type: not specified

## IPNL-IHEP: H->gamma gamma in CMS

Monday, 27 March 2017 17:00 (20 minutes)

Presenter: FINCO, Linda Session Classification: ATLAS+CMS

IPNL-IHEP Low mass H->gamma...

Contribution ID: 52

Type: not specified

### **IPNL-IHEP Low mass H->gamma gamma in CMS**

Monday, 27 March 2017 17:20 (20 minutes)

Primary author: Ms ZHANG, Sijing (league member)Presenter: Ms ZHANG, Sijing (league member)Session Classification: ATLAS+CMS

WLCG CC-IN2P3-IHEP

Contribution ID: 53

Type: not specified

#### WLCG CC-IN2P3-IHEP

Monday, 27 March 2017 17:40 (20 minutes)

Presenter:Dr CHEN, Gang (IHEP)Session Classification:ATLAS+CMS

CPPM/IHEP collaboration: Susy s⊠...

Contribution ID: 54

Type: not specified

### CPPM/IHEP collaboration: Susy searches in two same sign lepton final states

Monday, 27 March 2017 15:50 (20 minutes)

Presenter: REN, Huan Session Classification: ATLAS+CMS

CPPM/USTC collaboration: Dou $\square$ ...

Contribution ID: 55

Type: not specified

### CPPM/USTC collaboration: Double Charged Higgs searches

Monday, 27 March 2017 16:10 (20 minutes)

Presenter:DIACONU, CristinelSession Classification:ATLAS+CMS