6th HERD workshop

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome and Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and Introduction

Monday, 26 March 2018 09:00 (10 minutes)

Session Classification: HERD science

Contribution ID: 2 Type: not specified

HERD general progress

Monday, 26 March 2018 09:10 (10 minutes)

Presenter: Prof. ZHANG, Shuang-Nan (IHEP)

Session Classification: HERD science

Contribution ID: 3 Type: not specified

Dark Matter science

Monday, 26 March 2018 09:20 (40 minutes)

Presenter: Dr BI, Xiaojun (IHEP, CAS)

Session Classification: HERD science

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Cosmic Ray science

Monday, 26 March 2018 10:00 (40 minutes)

Presenter: Dr YUAN, Qiang (Purple Mountain Observatory)

Session Classification: HERD science

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

The Gamma-ray Science Case of HERD

Monday, 26 March 2018 11:00 (40 minutes)

Presenter: SU, Meng (Hong Kong University)

Session Classification: HERD science

Contribution ID: 6 Type: not specified

General discussion and summary

Monday, 26 March 2018 11:40 (20 minutes)

Session Classification: HERD science

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Introduction of HERD proposal focusing system requirements & programmatic

Monday, 26 March 2018 13:40 (20 minutes)

Presenter: Dr DONG, Yongwei (Center for particle astrophysics, Institute of High Energy Physics,

CAS)

Session Classification: HERD Joint Working Team meeting

Contribution ID: 8 Type: not specified

Exchange of ideas of set up HERD proposal review committee between CSU and ASI, discussion about HERD proposal and procedures of review committee.

Monday, 26 March 2018 15:40 (1 hour)

Session Classification: HERD Joint Working Team meeting

Contribution ID: 9 Type: not specified

HERD payload

Tuesday, 27 March 2018 08:30 (10 minutes)

Presenter: Dr DONG, Yongwei (Center for particle astrophysics, Institute of High Energy Physics,

CAS)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 10 Type: not specified

Crystal array of CALO

Tuesday, 27 March 2018 08:40 (20 minutes)

Presenter: Dr WANG, Zhigang (IHEP)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 11 Type: not specified

IsCMOS of CALO

Tuesday, 27 March 2018 09:00 (20 minutes)

Presenter: LI, Yong (Xi'an Institute of Optics and Precision Mechanics)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 12 Type: not specified

Alternative readout approach of crystals

Tuesday, 27 March 2018 09:40 (30 minutes)

Presenter: Prof. ADRIANI, Oscar (INFN and University of Florence)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 13 Type: not specified

Trigger sub-system of CALO

Tuesday, 27 March 2018 09:20 (20 minutes)

Presenter: BAO, Tian Wei (IHEP)

Session Classification: HERD Payload

6th HERD work \boxtimes ... / Report of Contributions

HERD tracker

Contribution ID: 14 Type: not specified

HERD tracker

Contribution ID: 15 Type: not specified

HERD PSD

Tuesday, 27 March 2018 13:00 (20 minutes)

Presenter: Mr LIU XIN, xin (高能所)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 16 Type: not specified

HERD TRD

Tuesday, 27 March 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: Mr LIU, Hongbang (GXU)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 17 Type: not specified

HERD CALO trigger simulation

Tuesday, 27 March 2018 15:50 (30 minutes)

Presenter: XU, Ming (Institute of High Energy Physics)

Session Classification: MC

Contribution ID: 18 Type: not specified

Structural & thermal design

Tuesday, 27 March 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: WANG, Rui Jie (IHEP)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 19 Type: not specified

Status of the HERD MC simulation

Tuesday, 27 March 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: FORMATO, Valerio (INFN-PG)

Session Classification: MC

Contribution ID: 20 Type: not specified

Orbit Simulation for Calibration of CALO

Tuesday, 27 March 2018 15:20 (30 minutes)

Presenter: DAI, Haoting (USTC)

Session Classification: MC

Contribution ID: 21 Type: not specified

Tracking in Calorimeter

Tuesday, 27 March 2018 10:30 (20 minutes)

Presenter: Dr MORI, Nicola (INFN Florence)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 22 Type: not specified

R&D activities on Flber Tracker

Tuesday, 27 March 2018 10:50 (20 minutes)

Presenters: PERRINA, C. (University of Geneva); AZZARELLO, P.

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 23 Type: not specified

Possible Mechanical/Electrical Design of Flber Tracker

Tuesday, 27 March 2018 11:10 (20 minutes)

Presenters: LA MARRA, Daniel (University of Geneva); CADEAUX, FRANK

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 24 Type: not specified

FIber Tracker Simulation

Tuesday, 27 March 2018 11:30 (20 minutes)

Presenter: WANG JUNJING

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 25 Type: not specified

PSD geometry optimisation

Tuesday, 27 March 2018 13:20 (20 minutes)

Presenter: GARGANO, Fabio (高能所)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 26 Type: not specified

Silicon Tracker Electronics

Tuesday, 27 March 2018 11:50 (15 minutes)

Presenter: Mr 龚, 轲 (高能所)

Session Classification: HERD Payload

Contribution ID: 27 Type: not specified

2017 CALO prototype beam test results

Tuesday, 27 March 2018 16:20 (20 minutes)

Presenter: QUAN ZHENG, Zheng (IHEP)

Session Classification: Beam Test

Contribution ID: 28 Type: not specified

2018 beam test plan

Tuesday, 27 March 2018 16:40 (10 minutes)

Presenter: XU, Ming (Institute of High Energy Physics)

Session Classification: Beam Test

Contribution ID: 29 Type: not specified

Welcome speech Introduction of JWT

Monday, 26 March 2018 13:30 (10 minutes)

Session Classification: HERD Joint Working Team meeting

Contribution ID: 30 Type: not specified

Discussion of HERD JWT agreement implementation: procedure, work plan, hardware development of HERD, and role of related parties

Monday, 26 March 2018 14:00 (1h 20m)

Session Classification: HERD Joint Working Team meeting

Contribution ID: 31 Type: not specified

Conclusion & Minutes

Monday, 26 March 2018 16:40 (20 minutes)

Session Classification: HERD Joint Working Team meeting

Contribution ID: 32 Type: not specified

PSD readout

Tuesday, 27 March 2018 13:40 (20 minutes)

Presenter: CATTANEO, Paolo (INFN Pavia)

Session Classification: HERD Payload