1. IE browser is NOT supported anymore. Please use Chrome, Firefox or Edge instead.
2. If you are a new user, please register to get an Indico account through https://login.ihep.ac.cn/registIndico.jsp. Any questions, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn or call 88236855.
3. If you need to create a conference in the "Conferences, Workshops and Events" zone, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn.
4. The max file size allowed for upload is 50 Mb.

Nuclear Physics School For Young Scientists(NUSYS-2022)

Asia/Shanghai
江西瑞昌(Ruichang city, Jiangxi province of China)

江西瑞昌(Ruichang city, Jiangxi province of China)

江西瑞昌
Description

The second “Nuclear physics School for Young Scientists (NUSYS 2022)” will be held by the China Institute of Atomic Energy in Ruichang city, Jiangxi province of China from Aug. 8 to Aug. 13, 2022, with arrival and check in on Aug. 7. The goal of this school is to motivate the young PhD students and postdoctoral researchers by introducing them to the various facets of the nuclear physics and its applications to the nuclear science and technology, as well as the future prospects of the forthcoming nuclear facilities in east Asia.

Experts are invited to convey a view of the rich variety of present on-going activities in the field of experimental and theoretical nuclear physics and to exploit the opportunities created by the on-going or the next-generation nuclear physics facilities in particular in Asia, such as HIAF (High Intensity heavy ion Accelerator Facility), JUNA (Jinping Underground lab for Nuclear Astrophysics) and BISOL (Beijing ISOL) which are being built or planned in China, RAON(Rare Isotope Science Project) in South Korea and RIBF(RI Beam Factory) in Japan. Each student is required to contribute to the school by presenting a poster related to her/his work. The six best posters will be selected for the oral presentation session at the school.

Due to the travel restriction of COVID-19, the school will be held in a hybrid mode including both onsite and remote forms. The onsite form (in person) is for domestic participants, and the remote form is for those participants from abroad.

The school is jointly organized by the China Institute of Atomic Energy (CIAE), Beihang University (BUAA), Fudan University (FDU), Institute of Modern Physics (IMP), Lanzhou University (LZU), Nanjing University (NJU), Peking University (PKU) and Tsinghua University (THU).

Registration

The application will be open on April 15, 2022, and will be closed on June 5 2022. The application form (to be completed by the student) can be found at the school website (http://indico.ihep.ac.cn/event/14252/). A poster abstract and a paragraph statement of self-introduction and explanation of what the applicant hopes to achieve by attending NUSYS 2022 are required to be filled online. A recommendation letter needs to be sent directly to the school email (nusys@ciae.ac.cn) to support the application. The applicant, who was already be accepted by the school committee last year, will pass the application in priority, and she/he needs to submit the updated documents or the old version documents on the website.

The total number of participants for PhD students and postdoctoral researchers will be limited to 60. Accommodation and daily allowance for the attendees will be covered by the school.

The total number of participants for PhD students and postdoctoral researchers will be limited to 60. Participants will be selected by the organizer committees. Our target participants are mainly PhD students and young post-doctoral researchers. Once the selection of participants has been done, the confirmation letter/email of acceptance will be sent to each selected participant through the email. Accommodation and daily allowance for the attendees will be covered by the school.

We look forward to meeting you in Ruichang!

 

 

The 1st “NUclear physics School for Young Scientists (NUSYS-2019)” was hosted at Institute of Modern Physics(CAS), Lanzhou, see more details from: https://indico.ihep.ac.cn/event/9962/

    • 8:00 AM 11:00 PM
      Registration
    • 8:00 AM 8:30 AM
      Welcome Address
    • 8:30 AM 9:30 AM
      RIB How it all started 1h
      Speaker: I. Tanihata
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Coffee break 15m
    • 9:45 AM 10:45 AM
      Nuclear structure:FIAS(Facts,Ideas and Attempts) 1h
      Speaker: J.Meng
    • 10:45 AM 11:00 AM
      Coffee break 15m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Nuclear structure:FIAS(Facts,Ideas and Attempts) 1h
      Speaker: J.Meng
    • 12:00 PM 12:20 PM
      Discussion 20m
    • 12:20 PM 1:40 PM
      Lunch 1h 20m
    • 1:40 PM 2:40 PM
      Nuclear structure:FIAS(Facts,Ideas and Attempts) 1h
      Speaker: J.Meng
    • 2:40 PM 2:55 PM
      Coffee break 15m
    • 2:55 PM 3:55 PM
      Direct nuclear reactions -- theoretical essentials and applications 1h
      Speaker: D. Y. Pang
    • 3:55 PM 4:10 PM
      Coffee break 15m
    • 4:10 PM 5:10 PM
      Understanding nuclear reactions in the universe 1h
      Speaker: S. Ahn
    • 5:10 PM 5:30 PM
      Discussion 20m
    • 5:30 PM 8:10 PM
      Banquet 2h 40m
    • 8:10 PM 9:10 PM
      Poster Setting 1h
    • 8:20 AM 9:20 AM
      Status of the RAON facility and research activities in Korea 1h
      Speaker: K. Hahn
    • 9:20 AM 9:35 AM
      Coffee break 15m
    • 9:35 AM 10:35 AM
      Direct nuclear reactions -- theoretical essentials and applications 1h
      Speaker: D. Y. Pang
    • 10:35 AM 10:50 AM
      Coffee break 15m
    • 10:50 AM 11:50 AM
      Direct nuclear reactions -- theoretical essentials and applications 1h
      Speaker: D. Y. Pang
    • 11:50 AM 12:10 PM
      Discussion
    • 12:10 PM 1:30 PM
      Lunch
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Experimental progresses on nuclear reactions with exotic nuclei at energies around the coulomb barrier 1h
      Speaker: C. J. Lin
    • 2:30 PM 2:45 PM
      Coffee break 15m
    • 2:45 PM 3:45 PM
      Experimental progresses on nuclear reactions with exotic nuclei at energies around the coulomb barrier 1h
      Speaker: C. J. Lin
    • 3:45 PM 4:05 PM
      Discussion
    • 4:05 PM 4:20 PM
      Coffee break 15m
    • 4:20 PM 5:20 PM
      Q&A: J. Meng, D.Y. Pang
    • 5:20 PM 7:00 PM
      Dinner 1h 40m
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Poster session on site
    • 8:20 AM 9:20 AM
      Precision mass measurement for short lived nuclei 1h
      Speaker: Y. H. Zhang
    • 9:20 AM 9:35 AM
      Coffee break 15m
    • 9:35 AM 10:35 AM
      Experimental progresses on nuclear reactions with exotic nuclei at energies around the coulomb barrier 1h
      Speaker: C. J. Lin
    • 10:35 AM 10:50 AM
      Coffee break 15m
    • 10:50 AM 11:50 AM
      Nuclear structure: the past and the possible future? 1h
      Speaker: Y. L. Ye
    • 11:50 AM 12:10 PM
      Discussion 20m
    • 12:10 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 20m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Nuclear structure: the past and the possible future? 1h
      Speaker: Y. L. Ye
    • 2:30 PM 2:45 PM
      Coffee break 15m
    • 2:45 PM 3:45 PM
      Nuclear structure: the past and the possible future? 1h
      Speaker: Y. L. Ye
    • 3:45 PM 4:05 PM
      Discussion 20m
    • 4:05 PM 4:20 PM
      Coffee break 15m
    • 4:20 PM 5:20 PM
      Q&A (Y. L. Ye, C. J. Lin) 1h
    • 5:20 PM 7:00 PM
      Dinner 1h 40m
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Poster session on site 2h
    • 8:20 AM 9:20 AM
      Probing the Equation of State with Nucleus-Nucleus Collisions 1h
      Speaker: W. Lynch
    • 9:30 AM 6:00 PM
      Excursion 8h 30m
    • 6:30 PM 8:00 PM
      Dinner 1h 30m
    • 8:20 AM 9:20 AM
      Neutrinoless double beta decay and its nuclear matrix element 1h
      Speaker: Y. F. Niu
    • 9:20 AM 9:35 AM
      Coffee break 15m
    • 9:35 AM 10:35 AM
      Nuclear physics in explosive nucleosynthesis in the Big-Bang, supernovae and neutron star mergers 1h
      Speaker: T. Kajino
    • 10:35 AM 10:50 AM
      Coffee break 15m
    • 10:50 AM 11:50 AM
      Nuclear physics in explosive nucleosynthesis in the Big-Bang, supernovae and neutron star mergers 1h
      Speaker: T. Kajino
    • 11:50 AM 12:10 PM
      Discussion 20m
    • 12:10 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 20m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Nuclear physics in explosive nucleosynthesis in the Big-Bang, supernovae and neutron star mergers 1h
      Speaker: T. Kajino
    • 2:30 PM 2:40 PM
      Coffee break 10m
    • 2:40 PM 3:40 PM
      Introduction to ion beam optics and radioisotope beam transport 1h
      Speaker: Hooi Jin Ong
    • 3:40 PM 3:50 PM
      Coffee break 10m
    • 3:50 PM 4:50 PM
      Introduction to ion beam optics and radioisotope beam transport 1h
      Speaker: Hooi Jin Ong
    • 4:50 PM 5:00 PM
      Coffee break 10m
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Lecture note on experimental nuclear astrophysics 1h
      Speaker: W. P. Liu
    • 6:00 PM 6:20 PM
      p11B nuclear reactions initiated by laser-accelerated intense proton beam in boron plasma 20m
      Speaker: J. R. Ren
    • 6:20 PM 7:00 PM
      Free Time 40m
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner 2h
    • 8:20 AM 9:20 AM
      Nuclear structure explored via in-beam gamma-ray spectroscopy. 1h
      Speaker: Jenny Lee
    • 9:20 AM 9:35 AM
      Coffee break 15m
    • 9:35 AM 10:35 AM
      Lecture note on experimental nuclear astrophysics 1h
      Speaker: W. P. Liu
    • 10:35 AM 10:50 AM
      Coffee break 15m
    • 10:50 AM 11:50 AM
      Lecture note on experimental nuclear astrophysics 1h
      Speaker: W. P. Liu
    • 11:50 AM 12:10 PM
      Discussion 20m
    • 12:10 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 20m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Q&A (T. Kajino, W. P. Liu) 1h
    • 2:30 PM 2:45 PM
      Coffee break 15m
    • 2:45 PM 5:50 PM
      Poster presentations & Awarding ceremony (W.P. Liu, Y. L. Ye) 3h 5m
    • 6:00 PM 8:00 PM
      Dinner 2h