1. IE browser is NOT supported anymore. Please use Chrome, Firefox or Edge instead.
2. If you are a new user, please register to get an Indico account through https://login.ihep.ac.cn/registIndico.jsp. Any questions, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn or call 88236855.
3. If you need to create a conference in the "Conferences, Workshops and Events" zone, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn.
4. The max file size allowed for upload is 50 Mb.

医学物理国际暑期学校2022

Asia/Shanghai
Lisheng Geng (Beihang University) , Ying-Qiang Huang (Duke Qunshan University)
Description

Beihang University is proud to host the Summer School on Medical Physics 2022, which will take place online between August 8 and 12, 2022. This is the second of its series while the first took place online in 2021. This 5-day course will provide an overview of partial therapy. This course will be beneficial to current undergraduate students, graduate students, and industrial and clinical practitioners who want to know better about the current status and future development of particle therapy. We look forward to seeing you at the 2022 BUAA Medical Physics Summer School!

Covered Topics

  • Facilities
  • Physics: principle, QA, TPS, commissioning
  • Clinic: applications, outcomes, outlook
  • Biology
  • Products: features, outlook
  • Researches

Organized by:

School of Physics of Beihang University

Hosted by:

School of Physics, Beihang University

Confirmed Lecturers:

to be updated

If you are interested, please register either online or fill the registration form and send it by email. A letter of recommendation is needed for all participants. A maximum number of 100 participants will be accepted. Registration fee is 1000 RMB for students and 1500 RMB for all the other participants.

Registration form
    • 8:30 AM 8:50 AM
      Opening Remark & Physics Backgrounds for Particle Therapy 20m
      Speaker: LS Geng (BUAA)
    • 8:50 AM 10:00 AM
      Physics Backgrounds for Particle Therapy 1h 10m
      Speaker: D. Huang (DKU)
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee break 30m
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Particle Therapy (an overview) 1h 30m
      Speaker: D. Huang
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:30 PM
      VGH Heavy Ions Therapy Experiences (Facility, Training and Physics) 1h 30m
      Speaker: JC Lee
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee break 30m
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Chang Gung Proton Therapy Experience (Facility, Physics & Treatment) 1h 30m
      Speaker: SH Li
    • 8:30 AM 10:00 AM
      Proton Single Room Experiences (facility design and beyond) 1h 30m
      Speaker: GL Chen
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee break 30m
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Mevion Machine User Experiences (Design, Features, Clinical Experiences) 1h 30m
      Speaker: M. Kang
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Varian Proton Machine (Design Idea, Features, Future Developments) 1h 30m
      Speaker: C. Zhou
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee break 30m
    • 4:00 PM 5:30 PM
      IBA Proton Machine (Design Idea, Features, Future Development) 1h 30m
      Speaker: RF Liu
    • 8:30 AM 10:00 AM
      Proton Machine Facility Design, Installation, Commissioning and QA 1h 30m
      Speaker: D. Mah
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee break 30m
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Proton Therapy in Clinic (TPS & Clinical Application) 1h 30m
      Speaker: J. Zhou
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Home-made Heavy Ions Therapy Clinical Experiences 1h 30m
      Speaker: Y. Chi
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee break 30m
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Radiation Safety for Particle Therapy 1h 30m
      Speaker: HL Chen
    • 8:30 AM 10:00 AM
      Protom Proton Machine (Design Idea, Features, Future Developments) 1h 30m
      Speaker: JL Ren
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee break 30m
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Particle Therapy Treatment (Clinical Simulation and Setup) 1h 30m
      Speaker: D You
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Chang Gung Proton Therapy Clinical Experience 1h 30m
      Speaker: JJ Wang
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee break 30m
    • 4:00 PM 4:50 PM
      VGH 50m
      Speaker: YM Liu
    • 4:50 PM 5:40 PM
      Taipei Medical U Clinical Experiences 50m
      Speaker: RT Tsai
    • 5:40 PM 7:30 PM
      Dinner 1h 50m
    • 7:30 PM 9:00 PM
      Clinical experiences sharing with hospital physicists 1h 30m
      Speaker: D. Huang
    • 8:30 AM 10:00 AM
      Research & Development (I) (Flash and Others) 1h 30m
      Speaker: W Xiong
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee break 30m
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Research & Development (II) (Heavy Ion Therapy Machine) 1h 30m
      Speaker: J Shi
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Research & Development (III) (Future Research and Development Directions) 1h 30m
      Speaker: HZ Sen-Yi
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee break 30m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Radiobiology Concepts / Applications in Particle Therapy 1h
      Speaker: Q. Lin
    • 5:00 PM 5:30 PM
      MP Roles in Particle Therapy & Closing Remark 30m
      Speaker: D. Huang