1. IE browser is NOT supported anymore. Please use Chrome, Firefox or Edge instead.
2. If you are a new user, please register to get an IHEP SSO account through https://login.ihep.ac.cn/regist.jsp Any questions, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn or call 88236855.
3. If you need to create a conference in the "Conferences, Workshops and Events" zone, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn.
4. The max file size allowed for upload is 100 Mb.

Topical Seminar on Frontier of Particle Physics 2008: Neutrino Physics and Astrophysics

Asia/Shanghai
Yifang Wang (IHEP)
Description
The Summer Topical Seminar on Frontier of Particle Physics  2008:   Neutrino Physics and Astrophysics will be held at JIUHUA SPA & RESORT in the suburb of Beijing, from September 17-21, 2008. A number of lectures given by internationally distinguished physicists to cover the fundamentals and the current status of Neutrino Physics and Astrophysics. Some short presentations on the related topics from young researchers. It is designed to encourage much discussion and cross-fertilization of physics ideas between the lecturers and the audience.
Participants
  • bo gao
  • bo yu
  • Changgen Yang
  • chunyan liu
  • Feng JiangPing
  • Fengpeng An
  • Gui-Jun Ding
  • Guo-zhu Ning
  • haolai tian
  • heming li
  • Hualin Xiao
  • huiying song
  • Ji Xiaolu
  • Ji-Yuan Liu
  • jia liu
  • jiali liu
  • jianli zhang
  • Jiashu Lu
  • Jike Wang
  • Jilei Xu
  • Jinchang Liu
  • Jing Feng
  • Jun She
  • Lei Qian
  • Liang Zhan
  • Liangjian Wen
  • Liehua Ma
  • lingling Ma
  • Lingyu WANG
  • Lu Haoqi
  • Lu Ren
  • lukui jia
  • Mengyun Guan
  • Ming Su
  • Ming-Yang Huang
  • Mingming kang
  • Peng-fei Yin
  • Ping Ren
  • Piyi Li
  • Qiang Yuan
  • Qiwei Zhang
  • SH Zhu
  • Shimin Yang
  • Shiwen Li
  • Shoushan Zhang
  • Shu Luo
  • Shuhua Zhang
  • Shun Zhou
  • song liang
  • Songlin wang
  • songzhan Chen
  • Wei Chao
  • Wei Xue
  • Wen Qian
  • Wenqi Jiang
  • Xiang Ma
  • Xiaobo Li
  • Xiaofei Guan
  • Xiaojun Bi
  • Xiaoxiao Li
  • Xinchun Tian
  • Yan Chen
  • yao chen
  • yichun zhang
  • Yuguang Xie
  • Yung-Shun Yeh
  • yunhua Zhang
  • zaiwei Fu
  • Zhi Xiao
  • Zhimin WANG
    • 9:20 AM 9:30 AM
      Opening address 10m
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Theoretical overview of neutrino physics(1) 1h
      Speaker: H. Murayama (IPMU, Tokyo Univ.)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Take Photos and Tea break 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Theoretical overview of neutrino physics(2) 1h
      Speaker: H. Murayama (IPMU, Tokyo Univ.)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Phenomenology of neutrino oscillations(1) 1h
      Speaker: A. Smirnov (ICTP, Trieste)
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Phenomenology of neutrino oscillations(2) 1h
      Speaker: A. Smirnov (ICTP, Trieste)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Tea break 30m
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Neutrinos and the Stars(1) 1h
      Speaker: G. Raffelt (MPI, Munich)
      Slides
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Neutrinos and the Stars(2) 1h
      Speaker: G. Raffelt (MPI, Munich)
      Slides
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Neutrino mass models(1) 1h
      Speaker: F. Feruglio (INFN, Padua)
      Slides
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Neutrino mass models(2) 1h
      Speaker: F. Feruglio (INFN, Padua)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Tea break 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Neutrinos and the Stars(3) 1h
      Speaker: G. Raffelt (MPI, Munich)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Ultrahigh energy cosmic neutrino experiments(1) 1h
      Speaker: J. Carr (CPPM, Marseille)
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Ultrahigh energy cosmic neutrino experiments(2) 1h
      Speaker: J. Carr (CPPM, Marseille)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Tea break 30m
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Theoretical overview of neutrino physics(3) 1h
      Speaker: H. Murayama (IPMU, Tokyo Univ.)
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Phenomenology of neutrino oscillations(3) 1h
      Speaker: A. Smirnov (ICTP, Trieste)
      Slides
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Solar and atmospheric neutrino experiments(1) 1h
      Speaker: Y. Suzuki (ICRR, Tokyo Univ.)
      Slides
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Solar and atmospheric neutrino experiments(2) 1h
      Speaker: Y. Suzuki (ICRR, Tokyo Univ.)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Tea break 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Accelerator-based neutrino experiments(1) 1h
      Speaker: D. Wark (Imperial Coll., London)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Neutrino mass hierarchy and leptogenesis(1) 1h
      Speaker: S. Petcov (SISSA, Trieste)
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Neutrino mass hierarchy and leptogenesis(2) 1h
      Speaker: S. Petcov (SISSA, Trieste)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Tea break 30m
    • 4:30 PM 4:50 PM
      Fermion Mass Hierarchies and Flavor Mixing from T-prime Symmetry(20') 20m
      Speaker: G.J. Ding (USTC,Hefei)
      Slides
    • 4:50 PM 5:10 PM
      Unitarity Violation and Matter Effects in Long-baseline Neutrino Oscillations(20') 20m
      Speaker: S. Luo (IHEP, Beijing)
      Slides
    • 5:10 PM 5:30 PM
      A Method to Measure Small θ13 in the Detection of Supernova Neutrinos(20') 20m
      Speaker: M.Y. Huang (BNU, Beijing)
      Video
    • 5:30 PM 5:50 PM
      Determination of the Neutrino Mass Hierarchy at an Intermediate Baseline(20') 20m
      Speaker: L. Zhan (IHEP, Beijing)
      Video
    • 5:50 PM 6:10 PM
      Simulation of the Daya Bay Detectors(20') 20m
      Speaker: L.J. Wen (IHEP, Beijing)
      Slides
    • 6:10 PM 6:30 PM
      Prototype of the Daya Bay Neutrino Detector(20') 20m
      Speaker: Z.M. Wang (IHEP, Beijing)
      Slides
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Neutrinoless double-beta decay experiments(1) 1h
      Speaker: M. Pavan (INFN, Milan)
      Slides
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Neutrinoless double-beta decay experiments(2) 1h
      Speaker: M. Pavan (INFN, Milan)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Tea break 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Reactor neutrino experiments(1) 1h
      Speaker: Y. Wang (IHEP, Beijing)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Accelerator-based neutrino experiments(2) 1h
      Speaker: D. Wark (Imperial Coll., London)
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Accelerator-based neutrino experiments(3) 1h
      Speaker: D. Wark (Imperial Coll., London)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Tea break 30m
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Solar and atmospheric neutrino experiments(3) 1h
      Speaker: Y. Suzuki (ICRR, Tokyo Univ.)
      Slides
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Neutrino mass hierarchy and leptogenesis(3) 1h
      Speaker: S. Petcov (SISSA, Trieste)
      Slides
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Reactor neutrino experiments(2) 1h
      Speaker: Y. Wang (IHEP, Beijing)
      Slides
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Reactor neutrino experiments(3) 1h
      Speaker: Y. Wang (IHEP, Beijing)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Tea break 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Neutrinoless double-beta decay experiments(3) 1h
      Speaker: M. Pavan (INFN, Milan)
      Slides
    • 12:00 PM 12:15 PM
      Closing 15m
      Speaker: Y. Wang (IHEP, Beijing)
      Slides