1. IE browser is NOT supported anymore. Please use Chrome, Firefox or Edge instead.
2. If you are a new user, please register to get an IHEP SSO account through https://login.ihep.ac.cn/regist.jsp Any questions, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn or call 88236855.
3. If you need to create a conference in the "Conferences, Workshops and Events" zone, please email us at helpdesk@ihep.ac.cn.
4. The max file size allowed for upload is 100 Mb.

School and International Workshop on String Phenomenology and String Cosmology 2016

Asia/Shanghai
Chengdu, China

Chengdu, China

Description

The Short School and International Workshop on String Phenomenology and String Cosmology 2016 (SPSC2016) will be held during 24-30 July 2016 at the Center for Theoretical Physics, Sichuan University in Chengdu, P. R. China. We will have introductory lectures on string phenomenology and string cosmology, intended for graduate students and young researchers, as well as topic talks devoted to the latest progress in this area.

Time

  • July 24 - 28: Introductory Lectures for the Short School (preSPSC)
  • July 28 - 30: Topic Talks for the International Workshop (SPSC)

Venue

Lecture Hall of Kehuayuan Hotel, Sichuan University (Wangjiang Campus)

Host

  • Center for Theoretical Physics, College of Physical Science and Technology, Sichuan University
  • Institute of Theoretical Physics, Chinese Academy of Sciences
  • School of Physical Electronics, University of Electronic Science and Technology of China

International Coordinators

  • Ralph Blumenhagen (Max Planck Inst., Munich, Germany)
  • Joseph Conlon (Oxford U., UK)
  • Mirjam Cvetic (UPenn, USA)
  • Liam McAllister (Cornell U., USA)
  • Fernando Quevedo (Cambridge U., UK and ICTP, Trieste, Italy)
  • Savdeep Sethi (Chicago U., USA)
  • Gary Shiu ((Wisconsin U., Madison, USA and Hong Kong U. Sci. Tech., Hong Kong, China)
  • Henry Tye (Cornell U., USA and Hong Kong U. Sci. Tech., Hong Kong, China)
  • Ivonne Zavala (Swansea U., UK)

Local Organizing Committee

Tianjun LI, Xiao LIU, Bo NING, Dimitri POLYAKOV, Zheng SUN, Peng WANG, Haitang YANG.

Contact

  • Center for Theoretical Physics, College of Physical Science and Technology, Sichuan University, 29 Wangjiang Road, Chengdu, Sichuan 610064, P. R. China.
  • Email to < spsc2016_at_outlook.com > for inquiries.
    • 8:30 AM 9:45 AM
      Introduction to inflationary cosmology I 1h 15m
      Speaker: Prof. Yungui Gong (Huazhong U. Sci. Tech.)
      Slides
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:15 AM 11:30 AM
      Introduction to superstrings and compactification I 1h 15m
      Speaker: Dr Hiroaki Nakajima (Sichuan U.)
      Slides
    • 11:30 AM 2:00 PM
      Lunch 2h 30m
    • 2:00 PM 3:15 PM
      Introduction to inflationary cosmology II 1h 15m
      Speaker: Prof. Yungui Gong (Huazhong U. Sci. Tech.)
    • 3:15 PM 3:45 PM
      Coffee Break 30m
    • 3:45 PM 5:00 PM
      Introduction to superstrings and compactification II 1h 15m
      Speaker: Dr Hiroaki Nakajima (Sichuan U.)
    • 8:30 AM 9:45 AM
      Inflation in string theory I 1h 15m
      Speaker: Prof. Timm Wrase (TU Vienna, Austria)
      notes
      Slides
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:15 AM 11:30 AM
      Axions I 1h 15m
      Speaker: Prof. Joseph Conlon (Oxford U., UK)
      notes
    • 11:30 AM 2:00 PM
      Lunch 2h 30m
    • 2:00 PM 3:15 PM
      F-theory for model building I 1h 15m
      Speaker: Prof. Iñaki García-Etxebarria (MPI Munich, Germany)
      notes
    • 3:15 PM 3:45 PM
      Coffee Break 30m
    • 3:45 PM 5:00 PM
      Inflation in string theory II 1h 15m
      Speaker: Prof. Timm Wrase (TU Vienna, Austria)
    • 8:30 AM 9:45 AM
      F-theory for model building II 1h 15m
      Speaker: Prof. Iñaki García-Etxebarria (MPI Munich, Germany)
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:15 AM 11:30 AM
      Axions II 1h 15m
      Speaker: Prof. Joseph Conlon (Oxford U., UK)
    • 11:30 AM 2:00 PM
      Lunch 2h 30m
    • 2:00 PM 2:10 PM
      Opening Address 10m
    • 2:10 PM 3:00 PM
      Linking dark matter to dark energy in a string theory scenario 50m
      Speaker: Prof. Henry Tye (Cornell U., USA & HKUST, Hong Kong, China)
      Slides
    • 3:00 PM 3:50 PM
      Searches for Axion-Like Particles with NGC1275: Observation of Spectral Modulations 50m
      Speaker: Prof. Joseph Conlon (Oxford U., UK)
      Slides
    • 3:50 PM 4:10 PM
      Coffee Break 20m
    • 4:10 PM 5:00 PM
      Global string embeddings for nilpotent Goldstino multiplet 50m
      Speaker: Prof. Iñaki García-Etxebarria (MPI Munich, Germany)
      Slides
    • 5:00 PM 5:50 PM
      The weak gravity conjecture, black holes, and cosmology 50m
      Speaker: Prof. Gary Shiu (UW - Madison, USA & HKUST, Hong Kong, China)
      Slides
    • 5:50 PM 6:00 PM
      Group Photo 10m
    • 6:00 PM 8:00 PM
      Reception 2h
    • 8:30 AM 9:45 AM
      D-brane model building and conformal field theory I 1h 15m
      Speaker: Prof. Gabriele Honecker (Mainz U., Germany)
      notes
      Slides
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:15 AM 11:30 AM
      Moduli of heterotic string compactifications I 1h 15m
      Speaker: Prof. Magdalena Larfors (Uppsala U., Sweden)
      notes
    • 11:30 AM 2:00 PM
      Lunch 2h 30m
    • 2:00 PM 3:15 PM
      Non-geometric string backgrounds and axion monodromy inflation I 1h 15m
      Speaker: Prof. Erik Plauschinn (LMU Munich - ASC, Germany)
      notes
    • 3:15 PM 3:45 PM
      Coffee Break 30m
    • 3:45 PM 5:00 PM
      Inflation in string theory 2 I 1h 15m
      Speaker: Prof. Susha Parameswaran (Liverpool U., UK)
      notes
    • 8:30 AM 9:45 AM
      D-brane model building and conformal field theory II 1h 15m
      Speaker: Prof. Gabriele Honecker (Mainz U., Germany)
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:15 AM 11:30 AM
      Moduli of heterotic string compactifications II 1h 15m
      Speaker: Prof. Magdalena Larfors (Uppsala U., Sweden)
    • 11:30 AM 2:00 PM
      Lunch 2h 30m
    • 2:00 PM 3:15 PM
      Non-geometric string backgrounds and axion monodromy inflation II 1h 15m
      Speaker: Prof. Erik Plauschinn (LMU Munich - ASC, Germany)
    • 3:15 PM 3:45 PM
      Coffee Break 30m
    • 3:45 PM 5:00 PM
      Inflation in string theory 2 II 1h 15m
      Speaker: Prof. Susha Parameswaran (Liverpool U., UK)
    • 8:30 AM 9:20 AM
      Type II model building at the crossroads between (astro)particle physics and moduli stabilization 50m
      Speaker: Prof. Gabriele Honecker (Mainz U., Germany)
      Slides
    • 9:20 AM 10:10 AM
      Constrained multiplets in N=1 supergravity and their connection to string cosmology 50m
      Speaker: Prof. Timm Wrase (TU Vienna, Austria)
      Slides
    • 10:10 AM 10:30 AM
      Coffee Break 20m
    • 10:30 AM 11:20 AM
      Hierarchies and inflation in the mirror quintic 50m
      Speaker: Prof. Ivoonne Zavala (Swansea U., UK)
      Slides
    • 11:20 AM 2:00 PM
      Lunch 2h 40m
    • 2:00 PM 2:50 PM
      Relating double-field theory to N=2 gauged supergravity 50m
      Speaker: Prof. Erik Plauschinn (LMU Munich - ASC, Germany)
      Slides
    • 2:50 PM 3:40 PM
      Infinitesimal moduli of G2 holonomy manifolds with instanton bundles 50m
      Speaker: Prof. Magdalena Larfors (Uppsala U., Swede)
      Slides
    • 3:40 PM 4:00 PM
      Coffee Break 20m
    • 4:00 PM 4:50 PM
      F-theory duality in multiply fibered Calabi-Yau 50m
      Speaker: Dr Xin Gao (Virginia Tech.)
      Slides
    • 4:50 PM 5:40 PM
      Classifying rank-1 d=4 N=2 superconformal field theories by Seiberg-Witten geometries 50m
      Speaker: Dr Yongchao Lu (Cincinati U.)
      Slides
    • 5:40 PM 5:50 PM
      Closing Remarks 10m
    • 8:30 AM 5:00 PM
      Free Discussion 8h 30m